Kontakt os

Vandrør baseret på nyeste teknologi giver talrige fordele

Share

I CEJ er vi altid klar til at hjælpe vores kunder med renoveringsprojekter. Vi har blandt andet hjulpet A/B Borthigsgaard med et større renoveringsprojekt, hvor foreningen har fået udskiftet gamle brugsvandrør med nye vandrør, baseret på seneste teknologi. Det har givet en lang række af fordele for foreningen.

Oprindeligt lå alle vandrør inde i lejlighederne, men er nu flyttet ud på bagtrappen. De synlige rør gør eftersyn langt nemmere, og nu er det muligt at lukke for vandet til én lejlighed ad gangen. Desuden har alle lejligheder fået monteret vandmålere, så beboerne i Borthigsgaard fremover kun betaler for det vand, de selv bruger.

Rørføringen, hvor varmt vand og cirkulationsledning er samlet i ét rør, er også en helt ny udvikling. Det betyder færre rør, mindre arbejde, bedre pris – og vigtigst af alt: markant sænket varmetab med mindre energiforbrug til følge. Typisk opnås der en besparelse på ens varmtvandsforbrug på 20-25%.

Projektet er udført i et samarbejde mellem A/B Borthigsgaard, Carlsen og Kragh ApS og CEJ Ejendomsadministration, og alt har fungeret til alles tilfredshed, indenfor den aftalte tidsramme og budget. CEJ og entreprenøren har holdt ugentlige byggemøder, og CEJ har været i tæt dialog med alle beboerne, hvis de har haft nogle spørgsmål om arbejdet i den enkeltes lejlighed.

Inden arbejdet blev igangsat, blev der foretaget screeninger for miljøskadelige stoffer for at sikre, at beboerne eller håndværkerne ikke ville komme i kontakt med miljøskadelige stoffer, herunder asbest.

VVS-arbejdet har været udført med stor proaktivitet, og med en god dialog med beboerne, hvor eventelle problemstillinger eller udfordringer blev taget på forhånd. Og ved at give beboerne en stor frihed til selv at vælge mellem forskellige måder at føre rørene på, har alle kunne sætte deres eget præg på løsningen.

Ønsker du at vide mere om projektet, kan du kontakte Leder for Energi og Miljø hos CEJ, Anders Holm på ahm@cej.dk.

Få et tilbud