Kontakt os
Før du flytter ind
Vi guider dig igennem de forskellige trin, fra du underskriver din lejekontrakt, til du modtager nøglerne.
Vigtigt at vide om lejekontrakten
Vær særligt opmærksom på dine forpligtelser i forhold til vedligehold og istandsættelse, huslejeregulering og afvigelser fra standarden.
Står du for at skulle flytte?
Vi vil gerne gøre vores for, at din fraflytning bliver så problemfri som muligt.
Previous slide
Next slide

Klar til at tage det næste skridt på din boligrejse?

Når tiden er inde til at flytte videre til nye eventyr, er det vigtigt at gøre både ind- og fraflytning så nem og problemfri som muligt.

Hos CEJ ønsker vi at sikre, at også den del af rejsen bliver en positiv oplevelse, hvor du føler dig godt vejledt og støttet gennem hele processen. Nedenfor finder du trin for trin-vejledninger, der klæder dig på til både ind- og fraflytningen af din lejebolig. Vi vil gerne sikre, at du føler dig tryg og godt rustet til at tage det næste skridt i din boligrejse.

Sådan flytter du ind!

Se vores korte video om indflytning og bliv godt forberedt på hele processen fra underskrivelse af lejekontrakt til overdragelse af nøgler.

Du kan også læse vores guide til indflytning, der systematisk leder dig igennem alle trin i processen.

Afspil video
L1140176

Velkommen til dit nye hjem!

Er du klar til at begynde et nyt kapitel? Når du flytter, er det ikke bare et skift af adresse, det er starten på nye oplevelser, muligheder og minder. Vi er her for at gøre din indflytning så nem og bekvem som muligt.

Nedenfor finder du vores guide, som hjælper dig med at navigere gennem de forskellige trin. Fra du underskriver din lejekontrakt, til du modtager nøglerne til dit nye hjem, er vi klar til at støtte dig hele vejen.

Guide til din indflytning

Du kan også se vores korte video ”Sådan flytter du ind”. Så er du godt forberedt.

Som første skridt vil du modtage en række dokumenter; herunder lejekontrakt, eventuelle tillæg til lejekontrakt, energimærkning, husorden og information om vaskeri.

Vigtigt at vide om lejekontrakten

Selvom det måske ikke er det, som optager dig mest, og du er mere interesseret i at komme på plads i dit nye hjem, er det vigtigt, at du er opmærksom på de forpligtelser, du påtager dig, når du underskriver lejekontrakten. Særligt er der tre punkter i kontrakten, som er vigtige at forholde sig til, da de forpligter dig, og kan have økonomiske konsekvenser:

  • Hvilken stand skal boligen være i, når du flytter ind? Hvordan skal du aflevere boligen, når du en dag vil flytte? Og hvad har du pligt til at vedligeholde, mens du bor der?
  • Hvordan bliver din husleje reguleret?
  • Er der steder, hvor din lejekontrakt fraviger fra lejeloven? De er normalt angivet bagerst i kontrakten, og skal være fremhævede.

Se også vores video om lejekontrakten, før du skriver under. Så er du godt forberedt.

Når du er klar til at underskrive din lejekontrakt, kan du gøre det med MitID. Kontrakten er først bindende, når både du og udlejer har underskrevet den.

Husleje og depositum skal betales som specificeret i din lejekontrakt. Disse beløb skal være indbetalt senest den angivne dato for at sikre en glat indflytning.

Depositum: Når du lejer en bolig, betaler du et depositum til udlejer, der højest må svare til tre måneders leje. Det er til sikkerhed for, at udlejer kan gøre lejligheden i stand, hvis ikke den afleveres som aftalt, når du en dag skal flytte.

Forudbetalt husleje: Når du underskriver lejekontrakten, skal du normalt betale den første måneds husleje samt op til tre måneders ekstra husleje forudbetalt.

Du vil herefter blive inviteret til et indflytningssyn, som finder sted på overtagelsesdagen. Du vil modtage nøglerne til lejemålet under indflytningssynet. Det er vigtigt, at du er til stede på det aftalte tidspunkt, da manglende fremmøde kan medføre et gebyr.

Til indflytningssynet vil du sammen med en repræsentant for ejendommen gennemgå lejemålet, og der vil blive udarbejdet en indflytningsrapport. Overtager du lejligheden nyistandsat, er vægge, lofter og træværk nymalede, gulvene er nylakerede, og lejligheden er fuldstændig rengjort.

Hvis der er fejl eller mangler i lejemålet, bedes du indberette dem. Det kan du gøre via et link, du modtager sammen med indflytningsrapporten, eller direkte til ejendomsadministrationen inden for den frist, som er specificeret i rapporten.

Du skal huske at tilmelde dig forsyningsselskaberne, der står for el- og eventuel gasforsyning senest fem dage efter overtagelsen af lejemålet. Og det er vigtigt, at du modtager en bekræftelse på din tilmelding.

Du skal også huske at tilmelde dig Betalingsservice ved at benytte de angivne oplysninger i lejekontrakten for fremtidige huslejeindbetalinger.

Du får også adgang til BeboerNet, hvor du kan finde relevante dokumenter og kontaktoplysninger. Vi anbefaler, at tilmelder dig straks efter indflytning, så du ikke går glip af noget.

I forbindelse med din indflytning vil du modtage information om, hvordan du logger på BeboerNet.

Det skal også nævnes, at du har en fortrydelsesret, som du kan læse mere om her.

Vi håber, at du har fået et godt overblik over indflytningsprocessen. Kontakt os gerne, hvis der er andet, vi kan hjælpe med.

Sådan flytter du ud!

Se vores korte video om fraflytning og bliv godt informeret om, hvad der skal ske.

Du kan også læse vores guide til fraflytning, der systematisk leder dig igennem alle trin i processen.

Afspil video
Udlejning_trehjulet_CEJ

Opsigelse af lejebolig

Er det på tide at komme videre? Vi håber, at du har været glad for din bolig.

Du har sikkert mange ting at tænke på lige nu, så for at sikre en nem og problemfri fraflytning har vi udarbejdet en guide nedenfor, som hjælper dig med at navigere gennem de nødvendige trin, indtil du er godt og sikkert ude af dit lejemål.

Guide til din fraflytning

Se også vores korte video ”Sådan flytter du ud”. Så er du godt informeret om, hvad der skal ske.

Vær dog opmærksom på, at reglerne for fraflytning ikke er ens for alle lejligheder. Derfor er det vigtigt, at du gennemgår din lejekontrakt.

Det første, du skal gøre, er at opsige din lejlighed. Det står i din lejekontrakt, præcis hvor lang opsigelse, du har. Normalt er der tre måneders opsigelsesvarsel for lejeboliger. Det betyder, at du skal betale husleje i tre måneder, efter du har opsagt lejligheden til den 1. i en måned. Det gælder også, hvis du fraflytter lejligheden inden.

Opsigelse til den 1. i en måned betyder, at vi skal have modtaget din opsigelse inden kl. 24.00 den sidste dag i måneden forud for den måned, som din opsigelse skal gælde fra. Du skal huske at anføre dit lejemålsnummer, som fremgår af lejeopkrævningen, dine kontaktoplysninger (mailadresse og telefonnummer) og din nye adresse.

Lejligheden skal istandsættes af enten dig eller os. Der er en række standarder og krav til istandsættelsen, som skal efterleves, ellers kan du risikere at komme til at betale to gange. I din lejekontrakt kan du læse, i hvilken udstrækning du har pligt til at istandsætte lejligheden, når du flytter.

Se også mere om dette i vores instruktionsvideo ”Sådan fraflytter du dit lejemål” 

Hvis du selv står for istandsættelsen

Måske ønsker du selv at stå for istandsættelsen eller kender en professionel håndværker. I begge tilfælde er det vigtigt, at arbejdet bliver udført håndværksmæssigt korrekt og i en kvalitet, der lever op til kravene i din lejekontrakt. Dette punkt er meget vigtigt at være opmærksom på, for hvis istandsættelsen ikke kan godkendes, vil yderligere istandsættelsesopgaver blive udført på din regning.

Hvis vi skal stå for istandsættelsen

Hvis du ikke selv ønsker at stå for det, gør vi det gerne, som vi også gør for de fleste andre lejere. Det er den nemme og trygge løsning, hvor kravene til kvalitetsstandarder bliver mødt effektivt og sikkert. Vi bestræber os altid på at gøre arbejdet så billigt som muligt, og hvis vi skal istandsætte lejligheden, forventes det normalt at tage 10 arbejdsdage. I den periode hæfter du stadig for leje.

Du bør ikke afmelde elforsyningen under istandsættelsen af lejligheden, men husk at afmelde både el- og eventuel gasforsyning senest fem dage før frigørelsesdatoen – som er den sidste dag, du stadig betaler husleje.

Du vil blive indkaldt til fraflytningssyn, hvor vi gennemgår din lejlighed sammen med dig. Hvis tidspunktet ikke passer dig, så giv os gerne besked med det samme, så vi kan lave en anden aftale. Det er vigtigt, at du er til stede på det tidspunkt, vi aftaler, da det ellers kan koste et gebyr. Du kan dog altid sende en anden person med en fuldmagt til at deltage i synet på dine vegne, hvis du skulle blive forhindret i sidste øjeblik.

Lejemålet skal være ryddet og rengjort til synet. Du kan se vores vejledende video om rengøring her.

Ved fraflytningssynet vil det blive registreret, hvis der skal udføres yderligere istandsættelse. Det fremgår også af rapporten, om det er dig eller udlejer, der skal betale for arbejdet.

Hvis du er uenig eller er i tvivl om noget, er det vigtigt, at du taler med den synsansvarlige om det ved selve fraflytningssynet. Både du og den synsansvarlige skriver under på rapporten til sidst, og herefter får du den tilsendt på mail.

Du vil modtage en flytteafregning seks til otte uger efter frigørelsesdatoen, som er den sidste dag, du har betalt husleje. Den indeholder en endelig opgørelse over det økonomiske forhold mellem dig og udlejer, hvor blandt andet dit depositum, forudbetalt husleje, istandsættelse af lejemålet samt eventuelle restancer indgår.

Derudover tilbageholder udlejer ofte et mindre aconto beløb til varme og vand, som først kan blive opgjort, når de endelige forbrugsregnskaber er klar.

Når du modtager din flytteafregning, skal du være opmærksom på, at varme- og vandregnskabet ikke nødvendigvis er afsluttet, og at du derfor først kan få denne sidste del af afregningen senere. I din lejekontrakt kan du se, hvornår disse regnskaber afsluttes.

Sker din fraflytning fx i maj, og varmeregnskabet afsluttes i april, skal du være opmærksom på, at der i værste fald kan gå ca. et år efter fraflytningen, før du kan få den endelige opgørelse.

Du vil modtage en blanket omkring genudlejning, som du bedes udfylde med dine kontaktoplysninger og underskrive, så vi kan gå i gang med at genudleje din lejlighed. Oplysningerne bliver sendt til potentielle lejere, så I kan aftale en fremvisning. Vi stræber efter at genudleje lejligheden så hurtigt som muligt efter istandsættelsen.

Alternativt, hvis du ikke ønsker at give dine kontaktoplysninger, kan vi også planlægge fremvisninger uden din deltagelse.

Vi håber, at det har givet dig overblik over det, som skal ske i fraflytningsprocessen. Husk, at vi er her for at hjælpe dig gennem det hele, så hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt CEJ for et godt tilbud!

Kom i gang i dag

Ring på 33 33 82 82 alle hverdage mellem 9:00 og 15:00. Du kan også udfylde formularen nedenfor eller sende os en mail til cej@cej.dk, så kontakter vi dig.

Få et tilbud