Kontakt os
Hund sporer skimmelsvamp. CEJ nyheder

Skimmelhund til kamp mod skimmelsvamp

Share

Et er indeklimaluftprøver og moderne teknologi. Noget andet er snuden på en skimmelhund. Det konstaterede CEJ’s bygningskonstruktør Nikolaj Søndergaard, da han blev kaldt ud til at en taglejlighed, hvor beboeren klagede over de særlige symptomer på skimmelsvamp. Sviende øjne, allergiske reaktioner og hovedpine. Men alt syntes at være OK.

”Vi foretog en række undersøgelser og Hussvamp Laboratoriet testede indeklimaet, og værdierne så fine ud. Teknologien indikerede, at lejligheden ikke var angrebet, siger Nikolaj.

Problemet var bare, at den kvindelige beboer stadig var voldsomt generet, når hun var i sin lejlighed. I samråd med CEJ bestilte hun en skimmelhund, som straks markerede tre steder i lejligheden. Blandt andet midt på gulvet i køkken/alrummet.

”Vi skar hul på køkkengulvet og fandt massiv skimmelvækst under gulvbrædderne. Lejligheden var en del af boligens gamle tørreloft, og håndværkerne har sandsynligvis tabt vand på det gamle gulv, mens de lagde et nyt gulv ovenpå. Så er skimmelen vokset frem gennem årene, siger Nikolaj.

CEJ brugte straks skimmelhunden til de andre lejligheder i tagetagen og fandt flere steder med skimmelsvamp, som blev renset bort.
“Nu indgår skimmelhunden og dens næse som en del af vores beredskab”, siger Nikolaj.

Få et tilbud