Kontakt os
Bliv praktikant hos CEJ

Praktikant i en Corona-tid

Share

Da Statsministeren varslede landets anden nedlukning, var vi i CEJ efterhånden rutineret i hjemmearbejde. Men for vores nye praktikanters vedkommende meldte der sig lidt flere ubekendte. Vi måtte spørge os selv, om man kan modtage oplæring på distancen, og hvad der sker med arbejdskulturen og hands on-erfaringen, når alting foregår virtuelt.

Sammen med vores to praktikanter i København valgte vi at forsætte deres praktikophold, og det har vist sig at være den helt rigtige beslutning.

Vi har sat de to praktikanter i stævne via en Teams-forbindelse til en snak om at være praktikant i CEJ i en Corona-tid.

Emma Ruberg Nielsen og Nanna With studerer begge til finansøkonom på Copenhagen Business Academy, og har set frem til at prøve kræfter med administrationsfaget. Derfor var de også begge motiveret for at modtage oplæring og løse opgaver hjemmefra, ligesom resten af CEJ’s medarbejdere.

Emma og Nanna får introduktioner via Teams, og oplæringen foregår ved, at vores praktikvejledere deler deres skærme med dem. Samtidig får praktikanterne efterfølgende opgaver, som de skal løse selvstændigt, og der sidder hele tiden en vejleder klar til at modtage spørgsmål i den anden ende.

Nanna fortæller, at det ikke er fremmede for dem med fjernundervisning, men at hun er overrasket over, hvor godt det fungerer at blive oplært via skærmen:

”Det har været til vores fordel, at vi i forvejen modtager fjernundervisning på studiet på grund af Corona, så vi er vant til det. Hjemsendelsen kom ikke som et chok for os, men det er rart, at det fungerer så godt, som det gør.”

Emma forklarer, at det også er gået godt med at få udfyldt arbejdstiden:

”Jeg synes, at praktikvejlederne gør det godt i forhold til at få udfyldt vores tid. Vi har en person den ene halvdel af dagen, og ny den anden halvdel. Det giver variation, og vi kommer rundt om mange forskellige emner. Jeg føler ikke, at vi kommer til at mangle noget i vores praktikforløb udover den fysiske oplæring, der nu sker over Teams.”

I forhold til det sociale mener praktikanterne, at det har gjort en forskel for dem, at de nåede at arbejde på kontoret, og mødte flere af kollegerne, inden de blev overvejende hjemsendt. Derudover har vi rykket meget af den sociale kontakt over i digitale rum, blandt andet vores fredagsbar, og de to praktikanter er gode til at spare med hinanden og ringer dagligt sammen om arbejdsopgaver. Ligesom der er planlagt onlineundervisning med vores praktikant i Aarhus, så de tre kommer til at møde hinanden og arbejde på tværs.

Emma forklarer, at praktikvejlederne generelt er meget opmærksomme på at vægte humor og indtænke et socialt aspekt i arbejdet, samt spørge ind til hvordan de har det:

”De er gode til at spørge ind til, hvordan vi har det lige nu. Jeg ser også frem til den virtuelle fredagsbar på fredag.”

Nanna supplerer, at der ligeledes bliver taget hånd om deres fysiske arbejdstilstand:

”De spørger, hvordan vi sidder derhjemme, og giver mulighed for pauser og walk and talks imellem opgaverne.”

Alle CEJ’s medarbejdere ser meget frem til at komme tilbage på kontoret, men i mellemtiden er det rart, at en stærk arbejdskultur og dygtige, omstillingsparate praktikanter gør det muligt at gennemføre en næsten normal hverdag i CEJ.

Kunne du tænke dig at blive praktikant i CEJ? Hold øje med siden her, når vi søger nye praktikanter.

Få et tilbud