Kontakt os
CEJ sikrer funkis og fornyelse på Østerbro

CEJ’s byggerådgivning sikrer både funkis og fornyelse

Share

Som bygherrerådgiver for Ringkøbinggården var det CEJ’s opgave at sikre, at et kæmpe altanprojekt både respekterede bygningens klassiske funkisstil og samtidig byggede bro til nutidens design.

Den anerkendte københavnerarkitekt Hans Dahlerup Bertelsen smiler efter alt at dømme ned fra sin plads i Himlen på sit bygningsværk Ringkøbinggården på Østerbro. For selvom de 120 lejligheder har fået udskiftet deres små indmurede altaner med moderne, store altaner i stål, er hele processen sket med stor respekt for den ”beherskede funkisstil”, som den berømte arkitekt dyrkede og indarbejdede i mange ikoniske boligbyggerier rundt omkring i hovedstaden. CEJ’s opgave var at sikre, at altanerne respekterede byggestilen, men også tilførte bygningen det anstrøg af modernitet, som netop viser, at tiden ikke står stille. Heller ikke i bygningsarkitektur. CEJ sparrede med bygherren gennem hele processen og sørgede for, at fornyelsesprojektet blev godkendt af Københavns kommune. Samtidig sikrede vi os løbende, at altanerne og det fornyede arkitektoniske udtryk blev præcis, som bygherren og kommunen krævede. Altan.dk designede, leverede og opsatte altanerne, og resultatet taler for sig selv. Vi havde også ansvaret for at inddrage beboerne i arbejdet, og de er superglade for deres altaner, som nu er dobbelt så store, og som klæder bygningen smukt.

Kort om arkitekt Hans Dahlerup Bertelsen (1881 – 1939)

Hans Dahlerup Bertelsen var inspireret af den ”beherskede funktionalisme”, men også af ”Bauhaus stilen”, som man kan se i hans otte dobbelthuse på Emmanuel Olsens Vej.

Blandt hans mest kendte bygninger er Dagmarhus på hjørnet af HC Andersens Boulevard og Kampmansgade og Hostrups Have på Rolighedsvej/Falkonér alle på Frederiksberg.

Få et tilbud