Kontakt os
CEJ Nyheder gråbrun

Bygningspulje giver op til 30 % støtte til udvalgte energitiltag

Share

Energistyrelsen har 15. oktober åbnet en tilskudsordning, Bygningspuljen, der skal fremme energibesparelser i helårsboliger. Formålet med puljen er at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen i danskernes boliger.

Bygningspuljen er blandt andet målrettet private boligejere, men også andelsbolig- og ejerforeninger samt udlejere kan få støttemidler.

Hvad kan man søge støtte til?

Puljen giver overordnet tilskud til tre ting: Skift af varmekilde, isolering af klimaskærm og optimering af boligens drift. På denne side kan du se en uddybet liste med tiltag, der kan opnå tilskud.

Værd at vide, hvis du er udlejer

Ejere af private udlejningsejendomme kan søge tilskud til energiforbedringsprojekter, hvis tilskuddet fratrækkes i den forbedringsudgift, hvoraf udlejer beregner en eventuel lejeforhøjelse. Derudover skal lejere informeres om, at tilskuddet er fratrukket i den samlede forbedringsudgift forud for beregning af en eventuel lejeforhøjelse.

Dertil glæder en række regler, hvis der søges om tilskud til energimærkning.

Hvis du overvejer at søge tilskud

Vi anbefaler, at vores kunder kontakter CEJ’s tekniske afdeling, hvis man overvejer at få igangsat energiforbedringer på ejendommene i 2020-2022. Vi kan hjælpe med at kortlægge, om og hvordan projekterne er støtteberettiget og rådgive om ansøgningsprocessen. Vi kan også hjælpe med at sikre, at ovenstående regler bliver overholdt.

Bygningspuljen åbnede 15. oktober med 245 mio. kr. til uddeling i 2020 efter først til mølle-princippet.

Næste ansøgningspulje åbner 15. januar, så der er god grund til at kortlægge forbedringer på ejendommen, hvad end det er forestående eller fremtidige tiltag.

Projektleder Anders Holm tager imod jeres henvendelser på ahm@cej.dk eller 30 70 77 84.

Få et tilbud